Нови статии по дата: април 2018

Д-р Милена Ангелова и Диляна Славова, членове на българския Икономически и социален съвет и на Европейския икономически и социален комитет, бяха избрани в Брюксел на високи позиции в ЕИСК. Д-р Милена Ангелова става зам.-председател на ЕИСК по бюджета, а Диляна Славова за втори път ще оглавява секция „Външни отношения“ на ЕИСК.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Дългогодишните български традиции, социалният диалог, опитът, както и новите технологии са надеждна предпоставка за успешното развитие на социалната икономика, заяви председателят на ИСС проф. Лалко Дулевски пред Международната конференция на тема „Социалната икономика – за икономически устойчив и социално приобщаващ ЕС“. Конференцията е част от Календара на Българското председателство на Съвета на ЕС. България е една от първите държави членки на ЕС, която си изгради модерна концепция за развитие на социалната икономика в хармония с европейските практики, подчерта проф. Дулевски и поясни, че българският Икономически и социален съвет има редица резолюции и становища по темата и активно участва в изграждането на българския модел на социално предприемачество.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер