Нови статии по дата: март 2017

Икономическият и социален съвет прие резолюция „Европейски енергиен съюз: влияние и последици за гражданското общество“ на пленарната си сесия на 24 февруари 2017г. Резолюцията оценява важността на проекта Европейски енергиен съюз (ЕЕС) за България и неговото положително влияние върху енергийния сектор, бизнеса и гражданите.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер