Нови статии по дата: ноември 2017

Поредна среща-разговор проведе ИСС със завършващи средното си образование ученици от столичната Национална финансово стопанска професионална гимназия. Повече от 60 ученици коментираха с, с председателя на ИССС проф. д-р Лалко Дулевски, с Янка Такева, член на ИСС е председател на СБУ и с директора на гимназията Мая Гешева.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Икономическият и социален съвет (ИСС) прие късно снощи на пленарна сесия становище на тема: „Потенциални социални, икономически, екологични и потребителски ефекти от Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада, от една страна, и Европейския съюз, от друга страна (ВИТС)" или (The Comprehensive Economic and Trade Agreement - CETA).

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

На планираната си сесия от 13 ноември т.г. Икономическият и социален съвет прие резолюция на тема „Преждевременното напускане на образователната система – проблеми и възможни решения“.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Георгиос Дасис – президент на Европейския икономически и социален комитет / ЕИСК/в Брюксел, снощи гостува на българския Икономически и социален съвет /ИСС/ в София. Той се срещна с членовете на пленарна сесия на ИСС и разговаря с тях по приоритетите на Европа и на предстоящото българското председателство на Европейския съвет.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Икономическият и социален съвет и Община Самоков организираха среща-дискусия с ученици, завършващи средното си образование, за възможностите за реализация на младите хора в региона. Целта на дискусията беше да се състои откровен разговор между местната власт и младите хора за бъдещето развитие на общината и за тяхната професионална и трудова реализация в района.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Икономическият и социален съвет (ИСС) и Община Самоков организират регионална среща-дискусия на тема: “Възможности за реализация на младите хора в Община Самоков”, която ще се проведе на 9 ноември 2017 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в конферентната зала на хотел „Арена Самоков“.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Днес честваме нашите книжовници, учители, просветители и революционери, чиито имена са неизброими. Те създадоха, опазиха и ни завещаха да пазим българското национално самосъзнание. Техни са делата, на които е стъпила държавата България. И ако в Деня на будителите се прекланяме пред личностите, оформили българската духовност в миналото, то още по-важно е да си дадем сметка колко са ни потребни днес такива хора.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер