Нови статии по дата: октомври 2017

На 9 октомври пленарната сесия на ИСС прие резолюция по „Бяла книга за бъдещето на Европа: Размисли и сценарии за ЕС-27 до 2025 г.“

В контекста на публичните дискусии след представената през март от Европейската комисия „Бяла книга“ и поредицата документи за размисъл относно бъдещето на Европейския съюз след Брекзит, ИСС се включи активно в проведения през юни в София дебат по темата, организиран от ЕИСК. Същевременно бъдещето на Европа ще бъде един от важните въпроси дискутирани по време на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. и страната ни трябва да има ясна позиция в този процес.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер