Нови статии по дата: септември 2016

На 3 октомври в София Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК) и Икономическият и социален съвет на България (ИСС) организират Дебат с гражданското общество по проекта на Европейски стълб на социалните права, който ще се проведе от 10 ч. в зала „Сердика” на „София Хотел Балкан”. В дискусията ще вземат участие представители на работодателски и синдикални организации, на други граждански организации и на научните среди. Като официални гости са поканени министърът на труда и социалната политика г-жа Зорница Русинова и д-р Хасан Адемов, председател на парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер