Нови статии по дата: април 2016

На заседанието си в сряда след обяд, 20 април т.г., парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика разгледа Отчета за дейността на Икономическия и социален съвет за 2015 г.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Председателят на Синдиката на учителите и дългогодишен член на Икономическия и социален съвет Янка Такева беше удостоена с орден „Стара планина“ на специална церемония в Президентството. Янка Такева е третият по ред член на Икономическия и социален съвет, която носи това високо отличие след Желязко Христов (1948 – 2010г.) и Константин Тренчев. По този повод председателят на ИСС, проф. д-р Лалко Дулевски изпрати поздравителен адрес до г-жа Такева.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Икономическият и социален съвет изпрати поздравителен адрес по случай 20-годишнината от създаването на Националния осигурителен институт. Публикуваме текста на писмото.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер