Нови статии по дата: март 2016

Председателят на Икономическия и социален съвет (ИСС) проф. д-р Лалко Дулевски участва в петото издание на Европейски форум за социално предприемачество, който стартира днес, 31 март 2016 г., и ще продължи до 3 април. За събитието в Пловдив у нас пристигна президентът на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) Георгиос Дасис, който заедно с вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин откриха Европейския панаир на социалната икономика.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Становището на Икономическия и социален съвет (ИСС) за корпоративната социална отговорност е документ, който ще бъде в основата при създаването на новата Национална стратегия за корпоративна социална отговорност. Това заяви днес на дискусия в Министерството на труда и социалната политика министър Ивайло Калфин. Той подчерта важността на корпоративната социална отговорност за общественото развитие и готовността на министерството да подкрепя добрите практики.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Икономическият и социален съвет на България (ИСС) в партньорство с   Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира дискусия на тема „Корпоративната социална отговорност – достижения и предизвикателства”. Темата на дискусията е и тема на прието в края на миналата година становище на ИСС.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Солидарност е това, от което Европа се нуждае най-вече сега, каза Пиер Жак Кулон – председател на секцията „ Транспорт, енергетика и инфраструктура“ (TEN) към Европейския икономически и социален комитет вчера на проведената в София съвместно с Икономическия и социален съвет на България конференция. Темата „Европейския енергиен съюз – въздействие и следствия за гражданското общество в България“ събра участници то България, Полша, Германия, Австрия, Франция, Словакия, Хърватска, Испания, представители на Европейския икономически и социален комитет, на ЕК и на българския Икономически и социален съвет, експерти, представители на бизнеса, депутати.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Конференцията, която днес обсъжда „Европейския енергиен съюз – възможности и въздействие на гражданското общество в България ”, прекъсна работата си и отдаде минута почит за жертвите на серията от бомбени атентати в Брюксел. Организаторите на международната конференция Пиер Жан Кулон – председател на секцията TEN на Европейския икономически и социален комитет и проф. Лалко Дулевски – председател на Икономическия и социален съвет на България изразиха своите съболезнования за близките на пострадалите. Светът вече е такъв, че всички се нуждаем от солидарност, каза Л. Дулевски. Г-н Кулон подчерта, че силата винаги е на страната на добрите хора с добри помисли. И двамата отбелязаха също, че още в началото на международната конференция всички участници се съгласиха, че в Европа всички трябва да бъдем единни, за да устояваме на трудностите.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Икономическият и социален съвет на България (ИСС) и Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) организират в София на 22 март от 9.30 ч. в хотел Балкан конференция на тема „Европейски енергиен съюз – въздействие и последици за гражданското общество в България“.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Пленарната сесия на ИСС обсъди и прие годишния отчет на Икономическия и социален съвет на заседанието си на 10 март т.г . Документът бе подкрепен от всички участници в сесията. В него се отбелязва, че съгласно Закона за ИСС Съветът е разработил и приел три становища, един анализ и шест резолюции по актуални икономически и социални проблеми. Сред темите, които са фокусирали вниманието на представителите на организираното гражданско общество се открояват реализацията на младите хора в България, миграционните им нагласи, сближаването на България със страните от ЕС, преодоляването на енергийната бедност у нас, ограничаването на неформалната икономика,корпоративната социална отговорност и др.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

На своето първо заседание за 2016 г., проведено на 10 март, Икономическият и социален съвет (ИСС) прие резолюция по „Годишен обзор на растежа за 2016 г. – укрепване на възстановяването и насърчаване на сближаването” (ГОР), разработена по собствена инициатива.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер