Нови статии по дата: януари 2016

Демографията, младежката безработица, миграцията и социалната икономика коментираха на официална среща вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и президентът на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) Георгиос Дасис, който беше на двудневно посещение в София. В срещата участва и проф. д-р Лалко Дулевски – председател на Икономическия и социален съвет (ИСС)в България, по чиято покана Г. Дасис посети страната ни.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Председателят на Народното събрание връчи на Георгиос Дасис Почетния плакет на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, президентът на Европейския икономическия и социален комитет Георгиос Дасис и председателят на българския Икономически и социален съвет проф. д-р Лалко Дулевски обсъдиха възможността в София да се организира международен форум на гражданските парламенти. Г-жа Цачева предлага на тази международна среща да се потърсят решения на проблемите с миграцията на младите хора от региона на Южна Европа и България към ЕС и механизми за насърчаване на възможности за тяхната реализация в родните им страни и за подобряване на демографската политика. Идеята получи подкрепата на Георгиос Дасис, който е на двудневно официално посещение у нас по покана на ИСС.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Днес, 14.01.2016 г., започна двудневното официално посещение на Георгиос Дасис – президент на Европейския икономически и социален съвет (ЕИСК), в София. Това е неговото първо официално посещение по покана на национален икономически и социален съвет на страна-член на ЕС, след като бе избран за президент на Европейския икономически и социален комитет в края на 2015 г. Поканата за гостуването бе отправена от председателя на Икономическия и социален съвет (ИСС) на България проф. д-р Лалко Дулевски.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Президентът на Европейския икономически и социален комитет (EИСК) в Брюксел Георгиос Дасис ще посети България на 14 и 15 януари т.г. Визитата на Георгиос Дасис в София е по покана на председателя на българския Икономически и социален съвет (ИСС) проф. д-р Лалко Дулевски.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер