Нови статии по дата: декември 2016

На пленарната си сесия на 16 декември т.г. ИСС прие анализ на тема „Тенденции в миграционните нагласи на завършващите средно образование в България“. Анализът е разработен на базата на проведено за втори път собствено проучване сред завършващите средно образование ученици през учебната 2016 – 2017 г. Първото си проучване на миграционните нагласи сред същата група ученици ИСС проведе през учебната 2014 – 2015 г.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Поредната среща-дискусия на ИСС за миграционните нагласи сред завършващите средно образование ученици се състоя в Национална финансово-стопанска гимназия. В нея взеха участие около 80 ученици, както и председателят на ИСС проф. д-р Лалко Дулевски и директорът на гимназията Мая Гешева.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Зрелостниците от Перник изложиха своите предложения и възгледи за собствената си реализация на среща-дискусия в Двореца на културата в града, организирана от Икономическия и социален съвет и Община Перник и поискаха града им да добие облика на духовен и културен град с традиции и перспективи. Срещата-дискусия бе част от поредица подобни срещи, които Икономическият и социален съвет организира по проблемите на младите хора и които са акцент в дейността на Съвета през последните няколко години.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер