Нови статии по дата: ноември 2016

В рамките на провежданото за втори път проучване на миграционните нагласи сред учениците, които завършват средното си образование Икономическият и социален съвет (ИСС) се срещна и разговаря с абитуриенти от две столични училища – 51-во СОУ „Елисавета Багряна “ и 119-о СОУ Акад. Михаил Арнаудов“.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

В последния си анализ за „ Дългосрочната безработица в България“, приет на пленарната сесия на 24 ноември т.г., Икономическият и социален съвет разглежда влиянието на икономическата криза и настъпилото след нея възстановяване върху дългосрочната безработица (групата от хора, които повече от една година търсят безуспешно работа) и дълготрайно обезкуражените, които повече от една година не търсят работа, защото смятат, че няма да намерят. Според анализа дългосрочната безработица продължава да бъде сериозен проблем и след наблюдавания процес на възстановяване от кризата между 2013 и 2015г.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Икономическият и социален съвет поиска нова Национална стратегия за адаптация към изменението на климата, която да отговаря на европейските и световни цели за намаляване рисковете за климатичните промени във връзка с Парижкото споразумение за климата от декември 2015 г. Това е едно от основните предложение в приетото на 31 октомври т.г по време на последната пленарна сесия на ИСС становище на тема „Предизвикателства и възможности пред ЕС и България след преговорите за климатичните промени в Париж“. България е страна, която попада в един от рисковите засегнати региони на света, се твърди в становището.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер