Нови статии по дата: май 2015

Комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание вчера 13 май изслуша и прие Отчета за дейността на Икономическия и социален съвет за 2014 г.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

В ЕС 14 млн. души работят в социални предприятия.

Студенти от УНСС и от Великотърновския университет, представители на министерства и на неправителствени организации се срещнаха днес в УНСС и обсъдиха темата „Възможностите за развитие на социалното предприемачество през периода 2014 -2020г. – създаване на заетост за млади хора“ заедно с гост лектора и вицепрезидент на Трета група в Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) Ариане Родер.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Икономическият и социален съвет на България (ИСС) и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС), в партньорство с Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организират на 11 май в София дискусионен форум на тема: „Възможности за развитие на социалното предприемачество през новия програмен период 2014-2020 г.: създаване на заетост сред младите хора.”

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер