Нови статии по дата: април 2015

На 29 април 2015 г. в сградата на Община Свиленград се състоя регионална кръгла маса на тема “Политики и мерки за задържане на децата в училище в община Свиленград”, организирана от Икономическия и социален съвет (ИСС) в партньорство с Министерството на образованието и науката (МОН) и Община Свиленград. Форумът събра повече от 50 души, сред които представители на държавната и местна власт, на местните структури на социалните партньори, директори, учители, членове на ИСС, медии.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Защита на трудовите и социални права на работещите в неформалната икономика, улесняване на процеса на „изсветляване“ за работодателите, за да се намали по-рязко делът на неформалната икономика, са част от предложенията в становището на Икономическия и социален съвет „Ограничаване и превенция на неформалната икономика в България като възможност за стимулиране на растежа и заетостта“. Композиторният индекс „Икономика на светло“, създаден като методика по европейски проект, показва 32.33 неформална икономика и 67.77 икономика на светло през 2013г, като отчита спад на неформалния сектор от около 3.6 спрямо 2010 г.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

В сряда, 29 април 2015 г. от 11.00 ч. в заседателната зала на Икономическия и социален съвет (ИСС) ще се състои пресконференция, на която ще бъде представена приетото от пленарната сесия на 20 април 2015 г. становище на тема: „Ограничаване и превенция на неформалната икономика в България като възможност за стимулиране на растежа и заетостта“.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Икономическият и социален съвет на България (ИСС) със съдействието на Министерството на образованието и науката (МОН) и Община Свиленград организира кръгла маса на тема: “Политики и мерки за задържане на децата в училище в община Свиленград”, която ще се проведе на 29 април 2015 г. /сряда/ от 13.00 ч. в малка зала на Oбщина Свиленград, бул. България 32.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

На сесия на Икономическия и социален съвет на 20 април т.г. бяха направени промени в ръководството на Съвета и в състава на някои комисии.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Председателят на Икономическия и социален съвет проф. Лалко Дулевски участва в изнесеното заседание на Съвета за развитие на регионите и националната инфраструктура към Президента на Република България на тема „Държавна политика за насърчаване на икономическата активност в слаборазвитите и необлагодетелстваните региони на България. Алтернативи на традиционните производства", което се проведе на 7 април в Смолян.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Социалното предприятие и възможностите за развитието му у нас бяха обсъдени на специална дискусия, организирана от Икономическия и социален съвет (ИСС) в партньорство с Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Община Благоевград на 1 април в Благоевград.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер