Нови статии по дата: януари 2015

На свое заседание, проведено на 30 януари, Пленарната сесия на Икономическия и социален съвет (ИСС) прие резолюция на тема: „Основни позиции на Икономическия и социален съвет относно прегледа на изпълнението на Стратегия „Европа 2020“ в България”. В обсъждането на проекта на документа взеха участие г-жа Маринела Петрова, директор на дирекция „Икономическа и финансова политика” и експерти от екипа, отговарящ за актуализиране на Националната програма за реформи. Те изразиха удовлетвореността си от навременно изразената позиция на ИСС, във връзка с предстоящия през май преглед на изпълнение на целите на Стратегия „Европа 2020” и възможността за промени в националните цели на България.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер