Нови статии по дата: ноември 2015

На 27 ноември 2015 г. Пленарната сесия на Икономическия и социлен съвет единодушно прие разработеното по собствена инициатива становище на тема: „Корпоративната социална отговорност – достижения и предизвикателства”. С настоящото становище ИСС надгражда своите виждания и позиции по темата, изразени в няколко акта, приети през годините.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Ученици от гр. Самоков влязоха в пряк диалог с кмета и бизнеса и обсъдиха възможностите им за реализация в родния град. Идеята за такъв вид срещи е на Икономическия и социален съвет (ИСС) и е едно от предложенията, заложени в наскоро направения анализ за миграционните нагласи на завършващите средно образование в България. Проучването на ИСС показва, че младите хора от малките населени места имат нагласи да отидат в по-големите градове, а от големите градове - съответно в столицата или в чужбина. Според ИСС целта на обществото включително и на местната власт, е да се опита да задържи повече млади хора, които да допринесат за развитието на своето родно място. С такава цел ИСС организира поредица от срещи-дискусии в страната с участието на ученици от последния клас на средното училище и поиска заедно с местната власт да чуе мнението на младежите за това кои проблеми в тяхната община трябва да се решат, как да се решат така, че младите да останат в общината и да имат възможности за личностна реализация.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Икономическият и социален съвет (ИСС) в партньорство с Община Самков организират регионална среща-дискусия на тема: “Проблеми и възможности за реализация на младите хора в община Самоков”, която ще се проведе на 24 ноември 2015 г. /вторник/ от 9.00 ч. в конферентната зала на хотел „Арена Самоков“.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер