Нови статии по дата: юли 2009
Сегашният икономически спад, независимо от неговата сериозност, не трябва да е повод за отлагане на мерките за повишаване на икономическата конкурентоспособност. Необходимо е да се активизира политиката на държавата за бърза и масирана структурна оптимизация и технологична модернизация на икономиката.

Тази позиция защитава Икономическият и социален съвет в приетото от него на Пленарна сесия на 22 юли становище на тема “Българската икономика в условията на глобална финансова и икономическа криза – проблеми, предизвикателства и възможности”. То бе представено на пресконференция днес, 24 юли.
Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ
Социалните последици от финансовата и икономическата криза в България, възникналите негативни тенденции на пазара на труда и необходимите антикризисни политики и мерки в подкрепа на заетостта, са акцентът в становището “Пазарът на труда в условията на финансова и икономическа криза – предизвикателства и възможни решения”, прието от Икономическия и социален съвет на проведената на 17 юли 2009 г. Пленарна сесия.То бе представено на пресконференция днес, 24 юли.
Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

В петък, 24 юли 2009 г., от 12.00 ч. в заседателната зала на Икономическия и социален съвет (бул. “Цариградско шосе” 111, ет. 3) ще се състои пресконференция.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер