Нови статии по дата: февруари 2009
Пакетът дългосрочни мерки в областта на климата и енергетиката, който Европейският парламент прие през декември 2008 г., и влиянието им върху земеделието като един от секторите, пряко изложени на негативния ефект на промените в климата, бяха основни теми на състоялата се в София конференция с международно участие “Пакетът за климатичните промени и отговорът на земеделието».

Форумът, който се проведе на 13 февруари 2009 г., бе организиран от Икономическия и социален съвет (ИСС) по предложение на Съвета на българските аграрни организации (СБАО).

Сред поставените акценти бе и опитът на водещите страни в ЕС в тази област, както и ролята на гражданското общество и възможностите за прилагане на добри практики в България.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ
В петък, 13 февруари 2009 г., от 10.00 ч. в залата на хотел “Света София” (ул. “Пиротска” 18) ще се проведе конференция с международно участие на тема “Пакетът за климатичните промени и отговорът на земеделието».
Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер