Нови статии по дата: декември 2009

„България доказа на практика необходимостта националните икономически и социални съвети на страните-членки на Европейския съюз и Европейският икономически и социален комитет да си оказваме подкрепа на национално и европейско равнище и да видим на европейско ниво в какво се изразява демокрацията на прякото участие”.

Това заяви президентът на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) Марио Сепи, оценявайки работата на Икономическия и социален съвет (ИСС) на България по време на неговото председателство на Мрежата на националните икономически и социални съвети на държавите-членки на Европейския съюз през 2009 г. Равносметка за съвместната дейност на съветите и анализ на постигнатите през годината резултати направи днес, 17 декември, председателят на българския ИСС проф. д-р Лалко Дулевски по време на Пленарната сесия на ЕИСК в Брюксел.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Равносметка за председателството на българския Икономически и социален съвет (ИСС) на Мрежата от национални икономически и социални съвети на държавите-членки на Европейския съюз през 2009 г. ще направи неговият председател доц. д-р Лалко Дулевски по време на сесия на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК). Тя ще се състои на 16 и 17 декември (сряда и четвъртък) в Брюксел, като изказването на доц. Дулевски ще е във втория й ден.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер