Нови статии по дата: ноември 2009

Икономическият и социален съвет (ИСС) на България е домакин на Годишната среща на президентите и главните секретари на националните икономически и социални съвети от страните-членки на Европейския съюз и Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК).

Тя ще се проведе в петък, 27 ноември 2009 г., от 10.00 ч. в зала 6 на Националния дворец на културата.

Срещата ще бъде открита от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Председателите на икономическите и социални съвети на Испания г-н Маркос Пеня и на България доц. Лалко Дулевски ще подпишат Рамково споразумение за активизиране на двустранното им сътрудничество.

Церемонията ще се състои в присъствието на Н. Пр. Извънредния и пълномощен посланик на Кралство Испания в България г-н Хорхе Фуентес Монсонис-Вилайонга в четвъртък, 26 ноември, от 10.00 ч. в зала “Сердика” в хотел “Арена ди Сердика”.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер