Нови статии по дата: юни 2008

Членовете на Икономическия и социален съвет (ИСС) проведоха на 10 юни от 14 часа работна среща с вицепремиера, отговарящ за усвояване на европейските фондове г-жа Меглена Плугчиева. На нея бе обсъдено приетото на заседание на пленарната сесия на съвета от 22.05.2008г. становище по предизвикателства при усвояването на средства от фондовете на Европейския съюз (финансова перспектива 2007-2013г.) Икономическият и социален съвет запозна вицепремиера Меглена Плугчиева със своето проучване на предизвикателствата, проблемите и рисковете при усвояването на средствата от фондовете на ЕС.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер