Нови статии по дата: април 2008

В определените от Закона за Икономически и социален съвет /ЗИСС/ срокове, организациите определиха своите представители в новия Икономически и социален съвет на Р България.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Българският икономически и социален съвет съвместно с Лабораторията за социални дейности и иновации(LASAIRE), с подкрепата на Европейската комисия и Европейския икономически и социален комитет, организират семинар на тема: “Социалният диалог в ЕС: предизвикателства и перспективи пред новите страни-членки”. Семинарът ще се проведе на 11 април 2008 година (петък) от 9.30 часа в зала “София” на хотел “Света София”, град София.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер