Нови статии по дата: декември 2008
В сряда, 10 декември 2008 г., от 10.00 часа в зала “Сердика” на хотел “Шератон” Икономическият и социален съвет на Република България ще отбележи 5-ата годишнина от създаването си.

В тържественото честване ще вземат участие председателят на 40-то Народно събрание г-н Георги Пирински, народни представители, министри, представители на много държавни, обществени, граждански и научни институти, партньори на съвета.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер