Нови статии по дата: ноември 2008
Председателят на Икономическия и социален съвет на България доц. д-р Лалко Дулевски ще участва в Годишната среща на президентите на икономическите и социални съвети на страните-членки на Европейския съюз и Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК), която ще се проведе в петък, 28 ноември, в Малта.
Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ
Проблемите на българската текстилна индустрия - влошаване на финансовото й състояние, загуба на пазари, негативно влияние на световната финансова криза и други, както и необходимите действия и мерки за тяхното решаване от страна на изпълнителната и законодателната власт и бъдещото развитие на отрасъла, са тема на публичната консултация, която Икономическият и социален съвет (ИСС) организира във вторник, 25 ноември.
Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ
Държавата да предприеме спешни мерки в краткосрочен план, за да се даде глътка въздух на текстилния и шивашкия бранш у нас в условията на финансовата криза и да се подпомогне оцеляването му.

Това поискаха представителите на асоциации, камари, браншови и синдикални организации от отрасъла по време на проведената днес, 25 ноември, публична консултация. Тя се организира от Икономическия и социален съвет под егидата на заместник министър-председателя г-н Ивайло Калфин.
Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Във вторник, 25 ноември, Икономическият и социален съвет (ИСС) организира публична консултация по проблемите и бъдещето на българската текстилна индустрия.

Консултацията ще бъде открита в 10.00 ч. от заместник министър-председателя г-н Ивайло Калфин, под чиято егида тя се провежда.

Форумът ще се състои в залата на хотел „Арена ди Сердика” (ул. “Будапеща” 2-4).

Консултацията е открита за представителите на медиите.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ
Икономическият и социален съвет настоява да се води дебат за политиките, които се реализират чрез държавния бюджет, а не само по конкретните числа в бюджета. Тази позиция изрази председателят на Икономическия и социален съвет (ИСС) доц. д-р Лалко Дулевски по време на организираната от съвета публична консултация по проектозакона за държавния бюджет на България за 2009 г. Тя се проведе във вторник, 11 ноември, в рамките на открита пленарна сесия на ИСС.

В нея участваха министърът на финансите доц. Пламен Орешарски, заместник-министрите на финансите г-н Кирил Ананиев и г-н Любомир Дацов, директори на дирекции и отдели в Министерството на финансите.
Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ
Във вторник, 11 ноември, от 10.00 часа Икономическият и социален съвет организира консултация по проекта на Закон за държавния бюджет за 2009 г. с министъра на финансите Пламен Орешарски и неговия екип. Дискусията ще се проведе в заседателната зала на ИСС (бул. “Мария Луиза” 22).
Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер