Нови статии по дата: октомври 2007

Председателят на Икономическия и социален съвет доц. Лалко Дулевски взе  участие в “Евро-средиземноморска среща на икономическите и социални съвети и сродни институции, 2007г.”, която се проведе на 15 и 16 октомври 2007г. в Атина, Гърция. Доц. Дулевски ръководи сесията посветена на конкурентоспособността и социалната кохезия като фактори за изграждане на цялостна Евро-средиземноморска зона.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава
Банер
Банер