Нови статии по дата: май 2006

На 15 и 16 май 2006 г., във Виена делегация на ИСС, водена от председателя на съвета доц. Лалко Дулевски, ще участва в конференция на тема: “Предизвикателствата на демокрацията с пряко участие в разширена Европа”. Организатори на конференцията са Австрийският консултативен съвет по икономическите и социални въпроси и Европейският икономически и социален комитет.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Икономическият и социален съвет на България смята за необходимо да декларира своята позиция преди да се вземе окончателното решение за определяне на дата за приемане на България в Европейски съюз.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Главният секретар на Икономическия и социален съвет на България Мирослав Тончев участва в Годишната среща на главните секретари на националните икономически и социални съвети и сродни институции от страните членки на ЕС и Европейския икономически и социален комитет. На срещата тази година бяха поканени главните секретари на Икономическите и социални съвети на България и Румъния.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер