Нови статии по дата: април 2006

Председателят на Икономическия и социален съвет доц. Лалко Дулевски и зам.-председателят на Съвета Божидар Данев, участваха вчера, 20 април 2006 г., в пленарната сесия на Европейския икономически и социален комитет, посветена на темата “Преодоляване на разстоянието – как Европа да се приближи до гражданите”. Председателят на ИСС доц. Дулевски коментира пред колегите си от ЕИСК ролята на социалните партньори в работата с гражданското общество, а зам.-председателят Божидар Данев говори за ролята на работодателите.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

11 души членове на Икономическия и социален съвет заминава за Брюксел, за да участва в пленарната сесия на Европейския икономически и социален комитет на 20 и 21 април т.г. Сред тях са председателят на ИСС доц. Лалко Дулевски и главният секретар на ИСС Мирослав Тончев, зам. председателите на ИСС Божидар Данев, Константин Тренчев, съпредседателят на Смесения консултативен комитет България - ЕС Желязко Христов и други членове на ИСС и на СКК.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

ИСС настоява за сериозни държавни мерки за “добро родителство” и за осигуряване на достойно детство. Това каза председателят на ИСС доц. Лалко Дулевски на провелата се днес, 13 април 2006 г., дискусия на тема “Социална политика за развитие на човешните ресурси”. Дискусията бе организирана от политическото ръководство на НДСВ.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

ИСС на България може да послужи като модел за изграждане на нови институции в съседни държави в региона, каза г-жа Анне-Мари Зигмунд – президент на Европейския икономически и социален комитет. Днес приключва нейното официално посещение в страната ни.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна днес, 4 април 2006 г. с президента на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) Анне-Мари Зигмунд . Г-жа Зигмунд е на официално посещение у нас по покана на българския Икономически и социален съвет.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

България влиза в Европейския съюз на 1 януари 2007 година, това е личното очакване на г-жа Анне-Мари Зигмунд – президент на Европейския икономически и социален комитет, която днес пристигна на официална визита в София по покана на българския Икономически и социален съвет. Според г-жа Зигмунд това ще съдържа докладът на Оли Рен – комисарят по разширяването на ЕС, довечера в Брюксел.

Г-жа Зигмунд коментира още пред пленарната сесия на Икономическия и социален съвет, че е възможно комисарят Рен да внесе и критични бележки относно съдебната система. Добре дошли в голямото европейско семейство, обърна се г-жа Зигмунд към 36-те членове на ИСС. Представителите на работодателите, синдикатите и гражданските организации чуха първи добрата новина от европейски високопоставен представител днес около 16 часа.

Колеги, очакваме ви утре на пресконференция от 10 часа, в зала -1 на Икономическия и социален съвет, бул. “Кн. Мария Луиза” 22.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Днес, 3 април 2006 г., започва официалното посещение на президента на Европейския икономически и социален комитет Анне-Мари Зигмунд в София. Г-жа Зигмунд се придружава от генералния секретар на ЕИСК Патрик Вентурини.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Премиерът се срещна с президента на Европейския икономически и социален комитет Анне- Мари Зигмунд

Разширяването на Eвропейския съюз е политически необходимо. България се нуждае от ЕС, но и Европа се нуждае от България. Това заяви на срещата си с министър-председателя Сергей Станишев президентът на Европейския икономически и социален комитет Анне- Мари Зигмунд. Тя е на посещение у нас по покана на председателя на Икономическия и социален съвет доц. Лалко Дулевски. В срещата участва още генералният секретар на организацията Патрик Вентурини и външнополитическият съветник на премиера Валентин Радомирски.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер