Нови статии по дата: март 2006

12 представители от трите основни групи, членове на Икономическия и социален съвет на България, ще бъдат излъчени официално от българското правителство да работят в Европейския икономически и социален комитет в Брюксел. Днес в ИСС генералният секретар на Европейския икономически и социален комитет Патрик Вентурини информира председателския съвет на ИСС за процеса по номиниране на българските представители в ЕИСК.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Анне-Мари Зигмунд, президент на Европейския икономически и социален комитет в Брюксел, ще посети страната ни на 3 и 4 април т.г. Г-жа Зигмунд идва за пръв път на официално посещение в София по покана на Икономическия и социален съвет на България.

Тя ще се срещне с председателя на Народното събрание Георги Пирински и с министър- председателя Сергей Станишев. Г-жа Зигмунд се придружава от генералния секретар на ЕИСК Патрик Вентурини. Двамата ще вземат участие в пленарна сесия на ИСС, на която ще бъде приет отчетът за дейността на Съвета през 2005 г.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Днес, 30 март 2006 г., на посещение в България пристигна генералният секретар на Европейския икономически и социален комитет Патрик Вентурини. Г-н Вентурини е част от официалната делегация на Европейския икономически и социален комитет, която е в България на 3 и 4 април 2006 г. по покана на Икономическия и социален съвет на България. Делегацията ще води президентът на ЕИСК Анне-Мари Зигмунд, която пристига в страната ни в понеделник.

Първата среща на генералния секретар на ЕИСК Патрик Вентурини днес беше с управителя на БНБ Иван Искров и с главния секретар на БНБ и председател на постоянната комисия по “Икономическа политика” в ИСС Петко Кръстев.

 

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

В края на април тази година министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще се срещне и обсъди с Икономическия и социален съвет дългосрочната програма на социалната политика, съобщи тя на срещата си днес с генералния секретар на Европейския икономически и социален комитет в Брюксел Патрик Вентурини. Министърът на труда и социалната политика подкрепя дейността на Икономечския и социален съвет и ще участва в съвместна публична дискусия на становище на ИСС по Лисабонската стратегия, стана ясно още на срещата.

Задено с председателя на ИСС доц. Лалко Дулевски на срещата е коментиран социалният диалог и министър Масларова е изразила задоволство от постигнатия консенсус между социалните партньори за последните промени в Кодекса на труда, които кореспондират с европейското законодателство.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Официална делегация на Европейския икономически и социален комитет пристига в България от 30 март до 4 април 2006 г. по покана на Икономическия и социален съвет на България. Делегацията ще води президентът на ЕИСК Анне-Мари Зигмунд. В порграмата на делегацията са предвидени срещи с председателя на Народното събрание Георги Пирински и с министър- председателя Сергей Станишев. Г-жа Зигмунд и генарлният секретар на ЕИСК Патрик Вентурини, който я придружава, ще участват в пленарна сесия на ИСС в понеделник, 3 април 2006 г. Сесията ще приеме отчета за дейността на ИСС през миналата година.

По време на визитата си делегацията на ЕИСК ще се срещне и с министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова.

Целта на посещението на делегацията е да подкрепи дедейността на ИСС и развитието и ролята на гражданския диалог в България месеци преди приемането на страната ни в ЕС.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер