Нови статии по дата: февруари 2006

11 млрд. евро ще получи България до 2013 г. по Националния план за развитие, стана ясно на днешната дискусия, ако имаме капацитет да усвоим средствата по правилата и оперативните програми.

Трябва да се съсредоточим и правилно да дефинираме целите и мерките в оперативните програми, които да се отразят в Националния план за развитие, преди да ги представим пред Европейската комисия, каза министърът на финансите Пламен Орешарски по време на дискусия, организирана от Икономическия и социален съвет днес в НДК. На дискусията партньорите в ИСС поставиха на вниманието на представители на правителството 10 свои въпроса. Целта бе да се изяснят приоритетите за развитие на България до 2013 г и ефективният и прозрачен начин за усвояване на средствата от европейските структурни фондове и Кохезионния фонд.

 

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер