Нови статии по дата: ноември 2006

Икономическият и социален съвет ще обсъжда становища за доходите и за сивата икономика

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Пресцентърът на ИСС информира по повод публикации в медиите, които се основават на дискусия по време на семинар за журналисти в Казанлък на 17 и 18 ноември т.г, че г-н Димитър Манолов е изразил лична своя идея, свързана с бъдещето на универсалните пенсионни фондове.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

ИСС е включил по своя инициатива темата за състоянието на пенсионната система в годишния си план за действие, смятайки че тя е обществено значима и актуална. Дефицитът в пенсионната система на задължителното осигуряване е непреодолим до 2050 година, се казва в проект за становище на Икономическия и социален съвет. Фактът, че в началото на реформата през 2000 г. дефицитът в пенсионната система се очакваше да бъде изцяло компенсиран през 2006 г, после прогнозата това да се случи се коригира на 2011 г., а сега актюерските разчети сочат, че дефицитът не може да бъде преодолян до 2050 г. е достатъчно тревожен, за да се коментира от ИСС.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер