НОВИНИ - АРХИВ

КОНФЕРЕНЦИЯ НА ВИСОКО РАВНИЩЕ ОТНОСНО ИКОНОМИЧЕСКОТО И СОЦИАЛНОТО СБЛИЖАВАНЕ В РЕГИОНА НА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ

Конференцията за Западните Балкани представлява принос на организираното гражданско общество към срещата на върха на държавните ръководители от ЕС и Западните Балкани, която ще се проведе на 17 май 2018 г. в София. Тя се организира съвместно от Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) и Програмата за техническа помощ и обмен на информация (TAIEX) на Европейската комисия, с подкрепата на Българското председателство на Съвета на ЕС и Икономическия и социален съвет на Република България. Представители на сдружения на работодатели, на профсъюзи и други организации на гражданското общество от ЕС и Западните Балкани, както и представители на институциите на ЕС, български длъжностни лица и членове на българското организирано гражданско общество ще се съберат, за да обсъдят конкретните препоръки, които гражданското общество ще отправи към националните власти и европейските институции.

Дата: 15 май 2018 г.

Място на провеждане: Хотел Маринела, бул. „Джеймс Баучер“ 100, Лозенец, София

Ще бъдат обсъдени следните основни теми:

  • оценка и перспективи на европейската интеграция на Западните Балкани;
  • икономическото и социалното сближаване в страните от Западните Балкани;
  • права и овластяване на уязвимите групи в региона на Западните Балкани.

Журналистите са поканени на пресконференцията от 10,30 ч. с участието на:

г-жа Dragica Martinović Džamonja, председател на Комитета за наблюдение на Западните Балкани към ЕИСК

г-жа Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи (очаква се потвърждение)

г-жа Диляна Славова, председател на секция „Външни отношения“ (REX) към ЕИСК

г-н Srdja Keković, генерален секретар на Съюза на свободните профсъюзи на Черна гора

       За да се регистрирате, моля изпратете електронно съобщение на адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер