НОВИНИ

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА МЛАДИТЕ ХОРА ЩЕ ОБСЪЖДАТ ИСС И ОБЩИНА САМОКОВ

Икономическият и социален съвет (ИСС) и Община Самоков организират регионална среща-дискусия на тема: “Възможности за реализация на младите хора в Община Самоков”, която ще се проведе на 9 ноември 2017 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в конферентната зала на хотел „Арена Самоков“.

Във форума ще участват председателят на ИСС проф. д-р Лалко Дулевски, представители на ръководството на Община Самоков, председателят на Синдиката на Българските учители и член на ИСС д. ик. н. Янка Такева, началникът на Регионалното управление на образованието - София регион Росица Иванова, директорът на Бюрото по труда - Самоков Венета Галева, местният бизнес, ученици и учители, както и представители на структурите на синдикалните организации от общината, неправителствени организации, експерти и др.

На предстоящата среща местната власт в диалог със завършващи ученици от средните училищата в Самоков ще представи визията за развитието на общината и възможностите за реализация на младите хора. От своя страна абитуриентите ще коментират своите намерения за професионална реализация и идеи за промени в общината.

Предвиден е и работен разговор с директори на училища, местната власт и ръководители на съвместни екипи за обхващане на децата и учениците в училище.

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

ПОСЛЕДНИ АКТОВЕ

  • 1
  • 2
  • 3
Банер
Банер