НОВИНИ

ИСС: ВЯРВАМЕ, ЧЕ СВЕТЪТ НЯМА ДА СЕ ПРИМИРИ С ТЕРОРИЗМА

Икономическият и социален съвет започна днес пленарната си сесия с едноминутно мълчание за жертвите на атентата в Ница. По предложение на председателя на ИСС проф. д-р Лалко Дулевски членовете на сесията единодушно приеха декларация, в която изразиха непримиримост към тероризма и съпричастност с близките на жертвите в Ница. Ето и пълният текст на Декларацията, която ИСС изпрати чрез френския посланик в София до френския народ и до Френския икономически, социален и екологичен съвет:

Икономическият и социален съвет (ИСС) изразява дълбока съпричастност с френския народ и с близките на жертвите от неописуемо жестокото нападение над мирни граждани в Ница. Убедени сме, че кървавият атентат във френския град е несъвместим нито с морал, нито със закон, нито с религия или с политическа доктрина. Той е пореден акт на тероризъм и неговата мишена сме всички ние, които изповядваме ценностите на Европа, ценностите на съвременното общество за солидарност, мир и взаимно уважение.

Новината от Франция е потресаваща и не може да остави човечеството равнодушно и спокойно. Тя очевидно ни сочи, че терорът е навсякъде и не щади никого.

Затова, като институция на организираното гражданско общество в България, ИСС призовава отново за солидарност, за силен граждански контрол, за бдителност и за обединяване на всички свободни и мирни хора в защита на най-ценното - човешкия живот.

Ние вярваме, че българските граждани са натъжени в този ден. Споделяме тревогите на всички, но заедно с това сме сигурни, че както България, както ЕС, така и целият свят няма никога да приеме и да се примири с тероризма.

15 юли 2016г.

Заседанието на пленарната сесия на ИСС продължава с дискусия и приемане на резолюция на ИСС по Препоръката на Съвета относно интегрирането на трайно безработните лица на пазара на труда и среща-консултация по същата тема.

Обратно горе